Volkswagen заборонив китайським заводам постачати машини на росію

Німецький концерн почав боротися з російськими схемами “паралельного імпорту”.

Концерн Volkswagen заборонив китайським заводам постачати автомобілі на росію.

Німецьке видання Handelsblatt стверджує, що Volkswagen намагається протидіяти експорту своїх автомобілів із Китаю. Вплинути на постачання уживаних машин неможливо, проте тими самими шляхами країну-терорист ввозять нові Volkswagen китайської збірки. Для боротьби з небажаним експортом до росії Volkswagen згенерував систему чорних списків.

Представник Volkswagen у Пекіні підтвердив, що існує «чорний список», до якого внесено китайських оптових продавців машин, помічених у зв’язках з Росією. Ці компанії більше не зможуть закуповувати автомобілі безпосередньо у китайських спільних підприємств.

Через ці канали відправлялася продукція заводу Volkswagen Anhui та спільних підприємств SAIC Volkswagen Automotive та FAW-Volkswagen.

У Вольфсбурзі розуміють, що існують «налагоджені торгові шляхи з Китаю до росії», і це важко змінити.  Прямі угоди російських автосалонів з китайськими заводами Volkswagen почнуть блокувати, тому партій китайських VW Bora і інших моделей із заводу FAW-Volkswagen росіянам можна більше не чекати.

фото: autocentre

Обмежити постачання нових машин з Китаю до росії концерну Volkswagen буде не просто. Однак ланцюжки поставок можуть стати ще складнішими, терміни більшими, а кінцева продукція — ще дорожчою.

фото: handelsblatt

Одночасно запроваджено заборону на продаж у Росію запасних частин китайського виробництва. Тобто тепер росіяни не зможуть ні придбати новий Volkswagen, ні відремонтувати старий. Принаймні із використання оригінальних деталей.

У самій же росії офіційні продажі автомобілів брендів німецького концерну припинилися навесні 2022 року. Тоді ж зупинилися конвеєри місцевих підприємств, які випускали автомобілі Volkswagen та Skoda.

 

Джерела: handelsblatt

AvtoKasta