VW прощається з механічною коробкою передач

В майбутньому марка Volkswagen буде пропонувати тільки автоматичні коробки передач для легкових автомобілів.

 

У бренду легкових автомобілів VW НЕ буде моделей з механічною коробкою передач, стало відомо німецьким ЗМІ. Цим рішенням виробник хоче заощадити кошти для більш перспективних і високотехнологічних розробок. Першими моделями без механіки стануть кросовер Tiguan третього покоління і новий Passat, які з’являться в 2023 році. В інших автомобілях механічні коробки теж поступово зникнуть з ужитку, у міру появи нових поколінь. Приблизно з 2030 року моделей VW з МКП НЕ буде на ринках Китаю, США та Європи.

 

фото: unsplash

Однак, навіть якщо інші автовиробники нічого не говорять з цього приводу, їм також доведеться попрощатися з механікою, в найближчі десятиліття вона так і так зникне через перехід на електромобілі. Хоча не всі виробники встановили фіксовані дати, після яких вони більше не стануть пропонувати автомобілі з ДВС, все більш суворі граничні значення викидів просто не залишать їм вибору.

фото: unsplash

Частка ринку АКП за останні роки вже виросла з різних причин: з одного боку, вони стали більш економічними, спортивними і комфортними, в основному за рахунок переходу з класичної автоматичної коробки передач на коробку передач з прямим перемиканням. Сучасні версії тепер мають до дев’яти швидкісних діапазонів.

З іншого – численні системи допомоги водієві просто не поєднуються з механічною коробкою передач.

 

 

 

Джерело: ZR

AvtoKasta