Новий хетчбек Chevrolet Aveo дебютував у Мексиці

Chevrolet Aveo корейської розробки вже став історією: виробництво тих машин було припинено ще в 2020 році, і спадкоємець так і не з’явився.
У нас на ринку не так давно ще продавалась копія Авео родом з Узбекистану – Chevrolet (Ravon) Nexia R3.

Зараз ім’я Aveo збереглося лише в Мексиці: там воно належить простому седану китайського виробництва, який у себе на батьківщині відомий як Chevrolet Sail. Однак попереду новий етап еволюції: саме у Мексиці дебютував новий Chevrolet Aveo. Вже не седан, а хетчбек.

Фото: Motor1

Ні американський, ні навіть корейський підрозділ GM не мають відношення до цього автомобіля. Aveo нового покоління – це розробка китайського СП SAIC-GM-Wuling, перш за все відома тільки під кодом 310C. Причому на домашньому ринку цей же автомобіль продаватимуть під місцевим брендом Wuling: такий хетчбек вже показали на сертифікаційних зображеннях, хоч презентації ще не було. Право першої ночі дісталося Мексиці, виробництво експортних машин на китайському заводі розпочалося ще серпні.

Взагалі мексиканське підрозділ Chevrolet вже давно і щільно підсіло на автомобілі китайського походження та виробництва. Крім вже згаданого Aveo-седана, в місцевій гамі є легковики Onix і Cavalier, а також кросовери Tracker, Groove і Captiva, причому два останні спочатку розроблені під маркою Baojun. Отже, новий Aveo-хетчбек революції не зробив.

Фото: Motor1

Інформації про Aveo поки що дуже мало, та й фотографії інтер’єру не опубліковані. Емблема Chevrolet органічно виглядає на цій п’ятидверці, хоча в цілому вигляд зроблений в стилі останніх моделей Wuling – кросоверів Xingchen і Xingchi. Хетчбек має просте шасі з напівзалежною задньою підвіскою, дискові гальма «по колу» та 15-дюймові колеса. Фари – звичайні галогенки, світлодіоди використані лише для ходових вогнів.

Фото: Motor1

За інформацією мексиканських ЗМІ, новий Aveo буде оснащений атмосферним двигуном 1.5 потужністю 110 л. На вибір запропонують “механіку” та “автомат”. З обладнання вже заявлено шість подушок безпеки, АБС та задній парктронік. Тобто Chevrolet Aveo має виявитися недорогим.

Фото: Motor1

Повноцінну прем’єру заплановано на першу половину 2023 року. Слідом за хетчбеком з’явиться седан: його вже показали на патентних зображеннях, причому одразу з емблемами Chevrolet.

 

Нагадаємо, раніше Стартували продаж наступника Chevrolet Lacetti – Chevrolet Onix за $10 000 в якого є шанси з’явитись на нашому ринку

 

Джерело: Motor1

AvtoKasta