Студентський кемпер Stella Vita зацікавив Renault

Неавно AvtoKasta розповідала про цікавий кемпер Stella Vita, побудований студентами. Вони проїхали на ньому 2900 км на сонячній енергії.

фото: renaultgroup

Головна особливість кемпера полягає в сонячних панелях, здатних згенерувати електрики на 730 км шляху. Щоб довести життєздатність проекту, команда відправилася в подорож по Європі, а по дорозі вони заїхала до Renault.

фото: renaultgroup

Фахівці молодого підрозділи Mobilize з радістю зустріли студентів, розповіли їм про електричні концепти Renault і показали їх, а також самі оцінили Stella Vita.

фото: renaultgroup

Будинок на колесах, що їздить на сонячній енергії, так сподобався компанії, що ті обіцяли відкрити доступ до своїх напрацювань та досліджень, щоб допомогти з розвитком проекту.

фото: renaultgroup

Самі ж студенти впевнені, що кемпер може стати серійним в 2030 році, але для цього знадобиться розвиток інфраструктури і технологічний бум в області фотоелементів.

Stella Vita – це свого роду будинок на колесах, в якому є всі риси автомобіля. Для студентів цей досвід є перехід від погляду на теорію до практичного використання своїх ідей.                                                     ПАТРІК ЛЕЧАРПІ Віце-президент по дизайну Mobilize
фото: renaultgroup

Сонячні батареї Stella Vita розташовані на його даху.

Коли автомобіль знаходиться в нерухомому стані, загальна площа панелей може досягати 17,5 м2, що усуває необхідність в точках підзарядки і дає водію свободу пересування, де він захоче, без шкоди для навколишнього середовища.

В дорозі Stella Vita може розвивати швидкість до 120 км на годину завдяки своєму аеродинамічному дизайну і невеликій вазі в 1700 кг.

А завдяки літій-іонної батареї ємністю 60 кВт · год запас ходу автомобіля може досягати 600 км при повній зарядці – цифра, яка може навіть досягати 730 км, якщо на протязі всієї поїздки світить сонце.

Однак повна зарядка батарей за допомогою сонячних батарей займає від 2 до 3 днів, коли прототип зупинений. Ось чому він також оснащений вилкою для підзарядки через класичний термінал, що швидше, ніж підзарядка від сонячної батареї.

Прототип також можна підключити до стандартних точок зарядки, що гарантує мобільність в будь-яких погодних умовах.

 

Потім студентів запросили в Студію дизайну в Техноцентрі, де вони могли познайомитися з концептуальними і показати автомобілі Renault і Mobilize.

Команда Solar Team відкриє для себе знакові концепти Renault і Mobilize і покаже автомобілі фото: renaultgroup
концепти Renault і Mobilize фото: renaultgroup

Це була можливість для всіх обговорити майбутнє проекту і перешкоди, які необхідно подолати, перш ніж перетворити прототип в серійну модель.

Острів Порту-Санту в Португалії, де Renault Group розробляє Smart Island фото: renaultgroup

 

Renault Group тепер має особливий бренд Mobilize, що спеціалізується на розробці транспорту з низьким вмістом вуглецю. Бренд був розроблений, щоб відповідати викликам нашого часу, і готується до майбутнього, досліджуючи всі види альтернативної енергії, включаючи сонячну.

 

Мобільність і поновлювані джерела енергії – це виграшна комбінація, що дозволяє подолати складний перехрестя екологічних перетворень і автомобільної промисловості. У такого проекту точно є майбутнє.

 

Джерело: Renaultgroup

AvtoKasta