Новий завод і майже 500 млн доларів інвестицій: Bosch допоможе світовому автопрому подолати дефіцит

Вже наступного року технічний гігант Bosch інвестує 462 мільйони доларів у виробництво напівпровідників. Велика частина коштів піде на розширення заводу в німецькому Дрездені, який почав працювати всього кілька тижнів тому.

 

Про це повідомляє РБК-Україна Авто з посиланням на Reuters.

 

“Попит на мікросхеми продовжує зростати з запаморочливою швидкістю. У світлі поточних подій ми радикально розширюємо виробництво напівпровідників, щоб забезпечити нашим клієнтам максимально можливу підтримку”, – зазначив д-р Фолькмар Деннер, голова правління Robert Bosch GmbH.

 

фото: РБК

Цікаво, що Завод Bosch з виробництва 300-міліметрових напівпровідникових пластин в Дрездені був відкритий кілька тижнів тому, а компанія вже прийняла рішення прискорити його розширення в 2022 році. Крім того, в кілька етапів в 2022-2023 роках буде розширено виробництво в Ройтлінгені, де роблять 200-міліметрові пластини.

 

Там же створять 150 робочих місць у відділі з розробки напівпровідників. Bosch також побудує новий центр в Пенанге (Малайзія) для тестування готової напівпровідникової продукції.

 

Дефіцит напівпровідникових мікросхем виник минулого року на тлі відновлення промисловості після обвалу через пандемію коронавірусу. Особливо гостро нестача чіпів позначилася на великих автовиробниках, зайнятих електрифікацією модельного ряду і освоєнням нових моделей електрокарів.

 

Провідні фахівці у сфері автомобілебудування та аналітики вважають, що наступного року мікрочіпів також не вистачатиме. Керівники Ford Motor Company і General Motors повідомили інвесторам у звітах про доходи за третій квартал про прогнози дефіциту у 2022 та 2023 роках, повідомило TechCrunch.

 

Головний економіст інвестиційного банку Goldman Sachs Ендрю Тілтон висловлював оптимістичніші оцінки. За його словами, у другій половині цього року ситуація з мікрочіпами покращиться.

 

За оцінками експертів, збитки автомобільної промисловості через дефіцит напівпровідників можуть досягти цього року 210 мільярдів доларів.

 

Світова ситуація із мікрочіпами вплинула і на український автопром. У країні із жовтня спостерігається дефіцит популярних машин. Дилери припинили приймати замовлення на кросовер Toyota RAV4. Renault Duster виробництва 2021 пропонують без автоматичної коробки передач, а Suzuki Vitara, можна купити тільки з переднім приводом.

 

Більше про дефіцит окремих моделей на українському ринку AvtoKasta розповідала тут.

 

Джерела: rbc.ua focus

AvtoKasta